Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suomalais-unkarilainen ilta

27.11.2019 klo 19:00 - 20:30

| 15€

Ke 27.11. klo 19 Melartin-sali

Savonlinna-kvartetti
József Balog, piano

Unkarin kulttuuriviikkojen ohjelmaan sisältyvä konsertti tarjoaa hienon yhdistelmän sukulaiskansojen säveltäjien musiikkia! Kvartetin kera esiintyy Budapestista kotoisin oleva pianotaiteilija József Balog, jota pidetään yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pianisteista. Rautavaaran energisen ja raikkaan jousikvarteton lisäksi kuullaan soolopianoteoksia unkarilaisilta säveltäjiltä Franz Liszt ja Bela Bartók sekä Dohnanyin upea, hehkuvan romanttinen Pianokvintetto.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Helsingin Balassi-instituutin (Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus) sekä Unkarin kansallisen kulttuurirahaston (NKA) kanssa.

Einojuhani Rautavaara: Jousikvartetto nro 1
Bela Bartók:
Selected pieces from ”4th book for Children”
3 Folksongs from Csíkmegye
6th Bagatelles
Allegro Barbaro
Liszt: 13th Hungarian Rhapsody
Ernö Dohnányi: Pianokvintetto nro 1 c-molli

Liput 15 euroa; opiskelijat ja lapset (alle 16 v) 5 euroa
Lipunmyynti ovelta tuntia ennen konserttia, käteisellä

József Balog on peräisin musiikkiperheestä. Hän aloitti musiikkiopintonsa 4-vuotiaana. Hän on opiskellut Budapestin Franz Liszt -musiikkiakatemiassa Éva Lászlón, Katalin Schweizerin, Annamária Krausen ja Jenő Jandón johdolla. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin, ja menestyi merkittävissä kansallisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa opintojensa aikana: Chopin Pianokilpailu – 1. palkinto (1999, Budapest), Kansainvälinen Liszt-Bartók -pianokilpailu – 1. palkinto (Budapest 2001), Aleksander Tansman Music Competition – Grand Prix (Lodz 2002), Kansainvälinen Brahms-musiikkikilpailu – 2. palkinto (Pörtschach 2004), lehdistön erikoispalkinto Lisztin Pianosonaatin parhaasta tulkinnasta Kansainvälisessä Franz Liszt -pianokilpailussa (Utrecht 2005), Kansainvälinen Franz Liszt -pianokilpailu – 1. palkinto (Pécs 2007), ja Kansainvälinen Carlo Soliva -pianokilpailu – 2. palkinto (Casale Monferrato 2008).

Vuonna 2005 József Balog voitti Unkarin kulttuuriministeriön Annie Fischer -palkinnon. Vuodesta 2003 lähtien hän on opettanut pianonsoittoa Franz Liszt -musiikkiakatemiassa Budapestissa.

Konsertti on osa Savonlinnassa syksyllä vietettäviä Unkarin kulttuuriviikkoja. Tapahtumasarjaa ovat toteuttamassa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Unkarin suurlähetystö, Savonlinnan kaupunki, Budapestin Budavárin kaupunginosa, Savonlinnan Suomi-Unkari Seura ja joukko savonlinnalaisia kulttuurilaitoksia. Tapahtumasarjaa tukee Unkarin kulttuurirahasto (NKA, www.nka.hu).

            

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
27.11.2019
Aika:
19:00 - 20:30
Hinta:
15€
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Melartin-sali
Sotilaspojankatu 1
Savonlinna, 57100
Kotisivu:
http://slmo.fi