top of page

Savonlinna-kvartetti

Savonlinna-kvartetti on v. 1993 perustettu, Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry:n ylläpitämä ammattijousikvartetti, joka konsertoi ympärivuotisesti Savonlinnan seudulla ja ympäristökunnissa. Kvartetin jäsenet toimivat konserttityönsä lisäksi äänenjohtajina Savonlinnan Orkesterissa sekä tuntiopettajina Savonlinnan musiikki- ja tanssiopistossa. Savonlinna-kvartetti on kantaesittänyt useita sille sävellettyjä teoksia ja äänittänyt kaksi cd-levyä. Orkesterin konsertit ja tilausesiintymiset mukaan lukien esiintymisiä on vuosittain n. 60-70. Savonlinna-kvartetti on tehnyt konserttivierailuja lukuisten Suomen kaupunkien lisäksi Pietariin ja Petroskoihin Venäjällä sekä Espanjan Torreviejaan.

Andrei Nikulin
1. viulu

Viulisti Andrei Nikulin on valmistunut Moskovan Tsaikovski-konservatoriosta. Opintojensa jälkeen hän teki pitkän uran moskovalaisessa Venäjän kansallisessa sinfoniaorkesterissa. Hän soittaa muun muassa usealla orkesterin Deutsche Grammophon -levymerkille tallentamalla cd-levyllä. Savonlinna-kvartetin I viulistiksi Nikulin tuli vuonna 2003.

Eeva Vesamäki
2. viulu

Viulisti Eeva Vesamäki valmistui musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta vuonna 2016. Tämän lisäksi hän on opiskellut viulunsoittoa muun muassa Lahden konservatoriolla, Itävallan Vorarlberger Landeskonservatoriumissa, Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa sekä Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vuosina 2015-2019 Vesamäki työskenteli Joensuun kaupunginorkesterissa, jonka lisäksi hän on ollut ahkera freelance-muusikko niin Suomessa kuin ulkomailla.

Katja Inkala
alttoviulu

Katja Inkala on opiskellut alttoviulunsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, Helsingin konservatoriossa ja Turun musiikkiakatemiassa. Hän suoritti alttoviulun A-tutkinnon erinomaisella arvosanalla vuonna 2007. Katja Inkala on työskennellyt steinerpedagogisen taideoppilaitoksen viulunsoitonopettajana vuosina 2000-2012 ja toiminut lisäksi freelancer-muusikkona eri orkestereissa ja kamarimusiikki -kokoonpanoissa. Hän on mm. kamariorkesteri La Tempestan jäsen vuodesta 1997.

Ilkka Vesioja
sello

Ilkka Vesioja on opiskellut sellonsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, Turun Musiikkiakatemiassa sekä lukuisilla mestarikursseilla. Hän suoritti sellonsoiton A-tutkinnon maksimipistein Timo Hanhisen johdolla 2003. Vesioja on konsertoinut soolo-, kamari ja orkesterimuusikkona Suomen lisäksi Pohjoismaissa, Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Venäjällä. Aktiivisena ja monipuolisena freelance-muusikkona hän on työskennellyt myös mm. pianistina, basistina, säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina. Savonlinna-kvartetin sellistinä Vesioja on toiminut vuoden 2010 alusta ja Savonlinnan Orkesterin intendenttinä vuosina 2015–2019.

bottom of page