top of page
18.5.kuva.jpg

Maksuton kaikille avoin konsertti Uusiin tuuliin raikkaisiin 18.5.

LähiTapiola Savo-Karjalan 4 000 euron lahjoituksella mahdollistetaan maksuton konsertti Savonlinnan Kulttuurikellarilla. Konsertti toteutetaan yhteistyössä monen paikallisen musiikkitoimijan kanssa.

Tiedote | Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry | 30.4.2024

Keväällä 2023 lehtori Heidi Takanen välitti Savonlinnan Orkesteriyhdistys ry:lle Savonlinnan Taidelukion kamarikuoron toiveen toteuttaa jokin nuorisokuorolle sopiva teos Savonlinnan Orkesterin kanssa. Eri vaiheiden jälkeen päädyttiin koostamaan ohjelmisto Anna-Mari Kähärän lauluista ja kutsumaan mukaan Savonlinna-kuoro. Nuorten ja aikuisten äänien yhdistelmä tuo sävyä ja syvyyttä esitykseen. Kun samaan aikaan kapellimestari-säveltäjä Teemu Takasella oli työn alla säveltää Savonlinnan Orkesterille ja kitaristi Juha Eskeliselle uusi teos, päätettiin sen kantaesitys yhdistää samaan konserttiin.

- Olen säveltänyt kuluvan talven aikana Panic Suite -orkesteriteoksen akustiselle kitaralle, kahdelle huilulle ja jousiorkesterille. Lisäksi olen editoinut Anna-Mari Kähärän säveltämiä ja sovittamia lauluja Savonlinnan Orkesterille sopivaksi. Odotan suurella innolla sekä oman teokseni kantaesitystä että Anna-Marin upeiden laulusävellysten esittämistä! kertoo Teemu Takanen.

Taidelukion kamarikuorossa laulaa tällä hetkellä 20–25 laulajaa. Se perustettiin viitisen vuotta sitten, kun haluttiin tarjota syventäviä kuoro-opintoja kuorolaulusta innostuneille opiskelijoille Taidelukion perinteisen suurkuoron lisäksi. Savonlinna-kuoro on monipuolista ohjelmistoa esittävä ja korkeaan laatuun pyrkivä sekakuoro, joka viettää tänä vuonna 55-vuotisjuhlavuottaan. Savonlinnan Orkesteriyhdistys ylläpitää ammattimuusikoista koostuvaa Savonlinna-kvartettia ja sen ympärille koottavaa Savonlinnan Orkesteria, jonka kokoonpano koostuu paikallisista harrastajasoittajista, musiikkiopiston ja Taidelukion opiskelijoista sekä ammattimuusikoista.

"MUSIIKKI KUULUU KAIKILLE!"


- Halusimme mahdollistaa tämän konsertin maksuttomana, sillä mielestämme musiikki kuuluu kaikille, sanoo LähiTapiola Savo-Karjalan liiketoimintajohtaja Jarmo Aalto.
 
Myös Orkesteriyhdistyksen intendentti Hilla Mariappan-Lappalainen ja puheenjohtaja Taimi Lehtilä iloitsevat yhteistyöstä:
 
- On hienoa, että nuoret Taidelukion opiskelijat pääsevät esiintymään yhdessä kokeneiden soittajien ja laulajien sekä ammattimuusikoiden kanssa. Arvostamme, että LähiTapiola näkee tämän toiminnan merkityksen ja on päättänyt panostaa tapahtumaan. Erityisen ilahduttavaa on, että lahjoituksen avulla konsertti on yleisölle maksuton. Toivomme, että ihmiset hyödyntävät tämän mahdollisuuden ja tulevat rohkeasti mukaan!

Lisätietojen antaja:

Hilla Mariappan-Lappalainen

Intendentti

0447147460

intendentti@savonlinnanorkesteri.fi

bottom of page